Ralli eğitimi ve profesyonel sürüş teknikleri birleşim eğitimi, Ferrari markasının kendi yarış pilotlarına İtalya ve İngiltere’de uyguladığı yarış pilot eğitimidir. Yarışan, ve daha iyi derece yapmak isteyen yarış pilotlarına ve yarışmak isteyen, pilot olmak isteyenlere verilir.

Türkiye de yarış eğitimi hakkında bu denli teknik uygulama bulamazsınız. Tüm eğitimlerde, eğitmen araç kullanarak katılımcıya eğitim sunmaktadır.

Eğitime gelirken rahat elbiseler tercih edilmelidir. Spor kıyafet ve ince tabanlı bir ayakkabı tercih edilmelidir. İlk gün ve ikinci gün çok yorucu zevkli ve hırslı geçecektir. İyi uyku alınmalıdır iyi dinlenilmelidir.

Ralli eğitimi sonunda alınacak belgeler

Eğitim süresi 2 tam gün pratik eğitim

Ralli eğitimi içeriği:

Ralli eğitimi öncesi alınacak eğitimler

Profesyonel sürüş teknikleri

Profesyonel sürüş teknikleri eğitimi ferrari yarış teknikleri eğitiminin %90′ nını kapsamaktadır.  Aktif  sürücü olmanız yeterlidir.

Aracın virajlarda maksimum hızda giriş ve çıkış uygulaması yapılır. Viraj limiti bulunur aracın ağırlık transferi ve virajda ağırlık transferinin dalgalanması nasıl düzelteceğiniz konuları işlenir.

Virajda fizik kurallarının limitlerin üstüne çıkma konuları uygulatır. Profesyonel bir yarış pilotunun 120 km hızlarda limit gördüğü viraja 160 km nasıl girilebileceği pratik olarak anlatılır.

Eğitim içeriği:

Performans sürüş teknikleri

Performans sürüş teknikleri, yarış eğitiminde manevra algınızı düzde ve yüksek hızda teknik tepkiye dönüştürür. Yüksek hızda anlık hareketlenmelerdir. Ferrari yarış eğitimlerinde sunulan tekniklerdir. Bu neden ile içeriğimiz özeldir.

Engelden kaçma, kazaların önüne geçme yöntemidir. 120 km hızlarda engelden kaçma eğitimi almıyor iseniz eğitim yetersizdir.

Eğitim İçeriği:

İleri sürüş eğitimi

Güvenli sürüş tekniklerinde viraj giriş ve çıkışlar öğrenildikten sonra yüksek hızda viraja giriş ve çıkışlar dengeli gaz ve viraj açıları çalışması yapılır. Yarış pilotlarının düzde hızlanması ve viraja giriş teknikleri eğitimidir.

Eğitim içeriği:

Güvenli ve defansif sürüş teknikleri

İlk başlangıç eğitimidir. Kaygan zemin türlerinde araç kullandırılarak otomobillerdeki fizik dengesinin nasıl sağlanacağı ve dengeyi kayıp ettiğinizi, nedenleri ile gösteririz. Yüksek hızlara çıkmadan kontrol kazanmayı öğreneceğiniz eğitimdir.

Yarış eğitimlerini algılamanız için taban oluşturur. Viraja giriş ve çıkış açısı dengeli viraj girişi konuları işlenir.

Eğitim içeriği:

Güvenli sürüş teknikleri araç başında teorik eğitim

Güvenli sürüş teknikleri pratik eğitim

1. Kaygan zeminlerde kalkış ve hızlanma
2. Kuru ve kaygan zeminde frenleme
3. Engelden kaçma ve frenleme 120 km hızlarda uygulanmaktadır
4. Panik fren sayesinde fren mesafesini minimuma düşürme
50 km hızda 2 metre tam duruş
80 km hızda  8 metre tam duruş
120 km hızda 12 metre tam duruş
5. Kaygan zeminli virajda frenleme
6. Virajda önden kayma
7. Virajda arkadan savrulma
8. Aracın takla atma sebepleri
9. Ağırlık transferinin dalgalanması ve düzeltme
10. Sert direksiyonun neden olduğu kontrol kayıpları
11. Virajda savrulurken frenin etkileri
12. Aracın 2 tekerleğe kalkması
13. Slalom

Uykusuzluk ve yorgunlukla mücadele eğitimi

Uykusuzluk ve yorgunlukla mücadele eğitimi tüm makam sürücülerinin ve normal sürücülerin alması gereken mutlak eğitimdir.

Yolda istemsiz uyku sonucu, yolda uyuma diye bilinen vahim sonuçlar ile neticelenen, genelde ölümlü kazalar ile sonuçlanan eğitimdir.

İstemsiz uyku uzun yol sürüşleri ile daha çok gelişir. Otobanda hızın 100 km aşağısında sürülmediğini biliyorsunuz. Şoförün istemsiz uyuması nedenli, yüksek hızlarda oluşan kazalar, ölümle sonuçlanmaktadır. Otomobil kullanımınız teknik bilginiz ne olursa olsun, uyuduğunuz için ölümcül kazaya neden olursunuz.

Eğitim içeriği: