Güvenli sürüş teknikleri eğitimi trafik kazalarını önleme amaçlı kontrol kayıplarını engellemeye yönelik yapılan eğitimidir.

Güvenli sürüş teknikleri eğitim sonunda verilecek belgeler

Güvenli sürüş teknikleri uygulaması nasıl olmalı?

Eğitmen pratik eğitimde mutlaka araç kullanarak karşılıklı eğitim sunmalıdır. Bu sayede siz daha iyi öğrenir ve ne yapmanız gerektiğini anlarsınız. Yanınızda oturup ifade ile eğitim verilmesi yeterli değildir.

50 km ve aşağısı hızlarda eğitim alıyor iseniz aldığınız eğitimin kazaları engelleme durumu olası değildir. Trafik kazaları anlık gelişir ve süre çok kısadır. Siz 50 km altında bu kaza durumunu kurtarma zamanını yakalayabilirsiniz. Fakat trafikte normal hızlarımız 70- 120 km aralığıdır. Bu hızlarda eğitim almamışsanız kaza durumlarından kurtulamazsınız.
Biz ileri sürüş teknikleri eğitimlerinde 70-120 km hızlarda engelden kaçma tekniklerini öğretiyoruz.

Kaygan zemin eğitimleri etkili ve renklidir. Fakat katılımcıya sadece kaygan zemin türlerini göstermek ve yaşatmak ileri sürüş teknikleri sayılamaz. Yılda 10 gün maksimum yaşanan kaygan zemin ve  buna bağlı olan eğitimler yetersizdir.

Teorik eğitim ve test uygulamaları uzun tutulan eğitimler ve yarım saat verilen pratik eğitimler yeterli değildir. Pratik eğitim uzun olmalıdır. Aracı pratikte kullandığımız unutulmamalıdır.

Güvenli sürüş teknikleri yönetimi

Güvenli sürüş eğitimi teorik ve pratik uygulama şekli ile sunulur. 3 aşamada gerçekleşir sayfayı sonuna kadar okuyun.

Kaygan zemin türleri eğitimi skidcar aracı ile sürekli buz eğitimi ve farklı tutunma yüzeyi şeklinde uygulanır. Sol lastikleri buz sağ lastikler karlı yüzey şeklinde değişken yüzey kaymalarına kadar yaşatılır.

Viraj giriş ve çıkışları nasıl olmalı savrulma neden gerçekleşir.

Savrulmadan araç nasıl kullanılır.

Savrulan araç nasıl düzeltilir. Önden ve arkadan savrulma şeklinde oluşan kontrol kayıpları nasıl düzeltilir.

Güvenli ve defansif sürüş teknikleri

Skidcar güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitiminden sonra, kendi aracınız ile eğitim veriyoruz. Kendi aracınızla neler yapabileceğinizi, yüksek hızlarla da güvenli araç kullanımı hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.

Eğitim sonunda verilen katılım belgesi ambulans ileri sürüş teknikleri eğitimi için verilen katılım belgesi ile aynı belgedir.

Eğitim Süresi: 5 Saat 

Eğitim etapları 

Sonrasında alınacak diğer eğitim başlıkları ve içerikleri ise,

Güvenli sürüş teknikleri eğitiminde alınan diğer pratik eğitimler aşağıda başlıkları ile genel olarak açıklanacak ve içerikleri belirtilecektir.

Performans sürüş teknikleri

Performans sürüş teknikleri engelden kaçma kazaların önüne geçme yöntemidir. 120 km hızlarda engelden kaçma eğitimi almıyor iseniz öğretilen olgu yanlış ve yetersizdir.

Eğitim İçeriği:

50km hızda 1,5 metre ile 2 metrede tam duruş

80 km hızda 6 metre ile 8 metre arası tam duruş

120 km hızda 12 metre ile 14 metre arası tam duruş

50-80-120 km hızlarda engelden kaçma

Kesin çarpma durumunda aracınızın tamponundan, engele 1 cm mesafe kala kaçma

1 Araç boyda 2 araç arasından kaçmak: Sol şeritte giden önünüzdeki aracın sağ arka stop lambası, diğer şeritte giden aracın sol far lambası ile aynı hizada iken 1 araç boyu mesafede öndeki aracın anlık kaza yapması sonucu fren mesafesi olmadığında anlık kaçma tekniği.

Koridor ve dar alanlardan geçme tekniği: Şerit değişikliği sonucu diğer aracın kör noktasında kaldığınız durumda şerit daralır. Dar alandan kaçma tekniği. Aracınızın sol ve sağ lastiklerinden 1 parmak boşluk ile dubalar ile boşluk oluşturulur.

Bu denli dar bir koridordan yüksek hızda geçiş öğretilir. Bu tip bir durumda dikiz aynanız katlanır yada kırılır fakat araç ve siz zarar görmezsiniz.

İleri sürüş eğitimi

İleri sürüş eğitimi virajlar yüksek hızlarda sizi yol dışına savurduğu gibi düşük hızlarda anlık sertleşen virajlarda sürücüye zorluk yaşatır. 30 km hızlarda kaza yapabilirsiniz. Sürücü olarak mutlaka başınıza gelmiştir.

İleri sürüş teknikleri yaptığımız işin genel isimi olsa da aynı zamanda bu tip durumlar için verilen eğitim de adıdır.

Eğitimin İçeriği:

Güvenli ve defansif sürüş teorik eğitim

Defansif sürüş eğitimi bölümler şeklinde işlenir. Her bölüm ara zamanıdır.

1. Bölüm :

2. Bölüm :

Güvenli sürüş teknikleri pratik eğitim

Programda 11 temel teknik yer almaktadır; 

Araç başında teorik

Ayrıca vip makam şoförü eğitimi ve ralli eğitimi sayfalarını mutlaka inceleyiniz. Kaza önleyici formül Akademik Sürüş Sizin ve Sevdikleriniz İçin