Güvenli Sürüş Teknikleri Kaygan Zemin Eğitimi

Güvenli Sürüş Teknikleri Kaygan Zemin Eğitimi

Kapalı Yazar: Resul

Güvenli sürüş teknikleri kaygan zemin eğitimi olarak bilinir. Çünkü firmaların çok zengin bir içeriği yok hep kayma ile alakalı eğitimler sunuyorlar. Hem basit oluyor bu eğitimler hem de zor değil. Kısacası aslında başınıza gelme durumu yılın belirli aylarında oluşan kaymalar ölümcül trafik kazası değil maddi hasarlı oluyor.

Tabi ki sabah kırağı ve gizli buzlanma ile oluşan kazalarda var bu kazalarda ölümcül olabilir. Fakat sıfır derecenin altında buzlanma oluşur. Bu bilgi bile soğukluk anlamında bilgi vermekte. Tabi ki bilgi ile aşılır basit durumları var. Kısacası teknik bilmeniz çok gerekli değil.

Güneşin değemediği satıhlar sıfırın altında buzlanma yapabilir. Gölgelik yerlerde dağ arası gölgeleri gibi, özellikle viyadük ve köprü giriş çıkışları risklidir. Viyadük, neden mi çok rüzgar alır. Tünel gölgeliktir ve rüzgar tünelin içinde yüksek akım oluşturur.

Kısacası bu gölgelik alanlarda yavaşlarsınız aracın kayması sizi riske atmaz. Bizde böyle yapıyoruz.

Zaten diğer yanlışta şu sizi kaydırdıkları hız 30 km – 40 km hızlar ve genelde düz kaymalar yapılıyor. Siz gizli buza otoban hızlarında yakalanıyorsunuz.

Bir yoldan çıkarak biz kazaları engel oluyoruz demeye gerek yok. Virajda ağırlık transferi dalgalanması nasıl düzeltilir.

Direksiyon ve gaz dengesi nasıl olmalı ve oturuş pozisyonu gibi, Viraj giriş açısı ve çıkış açısı apex anlatılmıyorsa  ve size viraj değil sadece düz kayma gösteriyorlarsa inanın kaygan zeminde araç kullanma konusunda hiç bir şey öğrenmediniz demektir.

Kaydım kaydım eğitimi almayın. Bazen eğitim alan kişiler ile konuştuğumda ne öğrettiler size dediğimde cevap kaydım oluyor. Tamamda kayınca ne yapacaksın diye sorup tekrar eğitim sununca şimdi anladım diyorlar.

Güvenli Sürüş Teknikleri Kaygan Zemin Eğitimi Önemsiz Eğitim

Güvenli sürüş teknikleri yüksek hızlarda eğitim almıyorsanız aynı yaşadığınız durumlarda o kazayı tekrar yaşarsınız. Aldığınız eğitimin bir etkisi olamaz.

Örneğin 110 km hızla otobanda gidiyorsun ve diğer sürücünün kör noktasına geldin aniden yan şeritte ki sürücü üzerinize kırdı. E ne yapmalıyız. Öğrendiğiniz bir bilgi yok ise eğitim almanız çok önem taşımıyor.

Peki ne mi yapabiliriz?

Performans sürüş eğitimi 

İleri sürüş teknikleri eğitimi konularına eğitim içeriğinden bakar iseniz. Gayet olumlu bir eğitim alıp sorunlarınızı aşarsınız. Kısaca bahsedeceğim tabi ki

Performans sürüş teknikleri eğitimi yüksek hızlarda kazalardan kaçma ve durma ile ilgilidir.

İleri sürüş teknikleri eğitimi ise viraj giriş ve çıkışı ile alakalıdır. Bazen 30 km hızlarda viraja girer ve kaza yaparsınız. 30 km hızlarda girilen virajlar sert olabilir. Biz virajlarda nasıl hareket edeceğini ve 20 km viraja 80 km hızda nasıl girebileceğinizi öğretiyoruz.

Merkezcil kuvvetin etkisi ile araçlar savrulur ve bariyerlere dikkat ederseniz. Virajlarda hep eğiktir. Yüksek hızda girin diye değil. Kayarsan topla kayma tutun anlamında öğreniyorsunuz.

Güvenli sürüş teknikleri eğitimi algılayışımızda farklı viraj giriş açısı çıkış açısı apex öğretiyoruz. Kayarsan ne yapacağını biliyorsun kaymadan araç kullanma tekniklerini öğreniyorsun. Hatalarını düzeltiyoruz yapmadığın ama anlık yapabileceğin hataları da sizlere tamamı ile yaşatıyoruz..

Takla atma sebepleri takla atmadan nasıl araç kullanırsın durumlarını anlatarak ve yaşatarak sizi güvenli sürücü durumuna getiriyoruz.

Defansif sürüş eğitimi konu ile alakalı diğer yazımızı da okuya bilirsiniz.

Tüm bilgi yazılarımızı buradan inceleye bilirsiniz.