İleri sürüş teknikleri Tekirdağ

İleri sürüş teknikleri Tekirdağ

Kapalı Yazar: Resul

İleri sürüş teknikleri Tekirdağ bölgesi sıklık ile eğitim uygulanan bölge değildir. Bu neden ile grup katılımları alınmaktadır. Bireysel katılımcılar İstanbul bölgesinde eğitim alabilir. İleri sürüş teknikleri eğitiminde öğrenebilecekleriniz.

İleri sürüş Tekirdağ Çorlu Bosch Fabrikada beyaz yakılılara ve ambulans sürücülerine güvenli sürüş teknikleri eğitimi verilmiştir. Eğitim teorik eğitim ile başlamış pratik eğitim ile 1 tam gün şeklinde sunulmuştur.

Engelden Kaçma: Önünüze geçen bir kişi yada anlık duran yada kaza yapan üzerinize doğru bir otomobilin gelmesi sonucu duruma göre sağ yada sol manevra düşünülerek hareketli yada hareketsiz araçtan kaçma ve aracınız ile kazadan kaçma teknikleridir.

Karlı ve buzlu yollarda ve kaygan zeminde araç kullanma teknikleri şeklinde düşüne bilirsiniz. Aracın sürekli savrulması nedenli normal sürüş durumunuzdan farklıdır. Normal sürüş ile alakası olmayan savrulma kontrolsüzlükleri trafik kazalarına neden oluşturur.

Bu durumda araç kullanmak ve anlamanız gereken birçok teknik verilmektedir. İlk olarak fizik kuralları ile araç kullanmak nedir konusu anlatılır.

Bizden haberler tümüne ulaşa bilirsiniz.

Merkezcil kuvvetten basitçe bahsedilir. Daha sonra viraj giriş ve çıkış açıları anlatılır. Savrulma nedenlerini far etmeniz sağlanır. Savrulunca ne yapacağınızı bilirsiniz ve refleks kazandırılır. Son olarak savrulmadan araç nasıl kullanılır kısmı başlar.

Karlı ve buzlu yollarda yada kaygan zeminlerde aracınız savrulmadan hareket eder. Bu savrulmaları azaltırsanız aracın savrulmasını kurtarma teknikleri daha basit bir sürece girer. Daha önceden sürekli savrulduğunuz noktalarda hafif kaymalar ile savrulmadan araç kullanırsınız.

Savrulma ve savrulmaya engel durumların başında kontra dediğimiz konu ile başlar. Kontra ters direksiyon anlamı taşır.

Aracın döndüğü yere doğru direksiyon kırılmaz savrulduğu yöne direksiyon kırılarak aracın yönü düzeltilmiş olur.

Sonrasında aracı toplamayı anlama zamanı ile devam edilmelidir. Burada anlattığımız yöntem yeterli olan bir durum değildir. Sürekli savrulmayı yaşamanız gereklidir.

Konuyu biraz anlamanız için açıklık getirdik eğitim almadan denemeniz tavsiye edilmez aracınıza zarar vererek kaza yaşanabilir.

Güvenli sürüş teknikleri Tekirdağ

Güvenli sürüş eğitimi bu kadarla sınırlı değil engelden kaçma yada savrulma kontrolleri sonrası da var tabi aracın dar alandan geçişleri manevra teknikleri bütününde hareket ediyoruz. Bu konuda detaylı bir anlatım yapmadan anlatıyoruz.

Fren mesafesi normal sürücüler için hızın yarısı algısı ile düşünmekte fakat aslına bakarsanız 1 saniye ortalamalarda tehlikeyi anlar ve fren yaparız.

100 km hızlarda bu 1 saniye siz frene basmadan 27,78 mm yaklaşık 28 metre yol alır bu neden ile zincirleme kazalar oluşuyor.

Trafik kazaları ile ilgili geniş bir paylaşımda bulunacağız. Bu durumda siz aracınızla seyir halinde ilerlerken takip mesafeniz yeterli değil ise frene basamadan önünüzde giden araca çarpıyorsunuz.

Biz güvenli sürüş teknikleri eğitiminde bu konular hakkında da size birçok farklı içeriği paylaşıyoruz. Şayet teorik olarak çözüm aransaydı acemi sürücüler okuma ve araştırma ile araç kullanırdı kısacası işlem olarak değindik.

Sürüş eğitimleri çok maliyetli değildir. Bu konuda çekinmeden sorularınıza cevap alırsınız. Belki aklınızda ne sorusu diye bilirsiniz fakat araç başında eğitim alırken konu derinleşir ve aklınıza fazlası ile soru gelir.

Normal sürücülere verilen eğitimlerdir. Mutlaka birçok hatanız çıkar birlikte düzeltiriz.

Tekirdağ’ da Lüleburgaz tarafında İl sağlık müdürlüğü ambulans sürücülerine ambulans ileri sürüş teknikleri için eğitim verildi. Bunun haricinde eğitim vermedik.

İleri sürüş teknikleri İstanbul eğitimlerimizi inceleye bilirsiniz.